Surukukat

Kukilla on monta tehtävää surun kohdatessa. Ennen hautajaisia viedään tai lähetetään omaisille osanottokukkia. Hautajaisvieraat tuovat viimeisenä tervehdyksenä mukanaan hautavihkoja, -kimppuja ja seppeleitä. Suomalaisen hautajaiskulttuurin erikoisuuteen kuuluu, että kukin hautajaisvieras laskee itse kukkansa ja lukee muistosanat. Nykyään tämä tehdään usein jo siunaustilaisuuden alussa, jotta kauniit kukat olisivat kaikkien nähtävissä koko tilaisuuden ajan.

Hautajaisten järjestäjä hankkii siunaustilaisuuteen arkkukoristeen ja halutessaan kukkia alttarille, sekä muistotilaisuuteen kahvipöytiin ja vainajan kuvan viereen. Uurnanlaskutilaisuuteen viedään myös kukkia, ja itse uurnan voi koristella kukkasin.

Sitomosta saat kaikki surukukat, olitpa sitten menossa hautajaisvieraaksi tai itse järjestämässä hautajaisia. Autamme mielellään valinnassa, sillä tiedämme että kukkien suunnittelu on osa surutyötä. Liikkeessämme on nähtävissä paljon kuvia sitomistamme surukukista.

Jotta varmasti saisit juuri niitä kukkia kuin toivot, kannattaa tilaus tehdä hyvissä ajoin, mielellään 1-2 viikkoa ennen tilaisuutta. Pitää myös muistaa, että esimerkiksi hautajaiskukkina suositut liljat vaativat avautumisaikaa ollakseen parhaimmillaan oikeana päivänä. Jos kuitenkin kukkatilaus on jäänyt syystä tai toisesta viime tippaan, niin ei hätää. Sitomossa on aina floristeja paikalla, joten nopeatkin toimitukset onnistuvat. Esimerkiksi osanottokukat sidotaan usein odottaessa.